Några av dina vänner fick nyligen barn. I och med det är det kanske bara en tidsfråga innan det blir dags för barndop. Först behöver du fundera över doppresenter, det går helt enkelt inte att dyka upp på dopet utan någon gåva. Sedan kan det hända att du får frågan om vad för typ av musik som kan lämpa sig att spela på ett barndop. Vi vill förstås inte att du ska vara helt svarslös i det läget, och gärna att du ska tipsa om någonting som inte är super-vanligt. Därför har vi satt ihop en liten lista med några ovanliga, men passande, låtar för barndop.

Forever Young – Bob Dylan

Varför inte? En av Dylans mest uppskattade låtar har en text som lämpar sig väldigt väl för just barndop. Finast blir det förstås om ni får någon att framföra låten live.

The Galaxy Song – Monty Python

Monty Python skyr visserligen det mesta som skulle kunna kallas religiöst, och det mesta de gjorde i musikväg skulle förmodligen inte lämpa sig för ett barndop. Den här låten som sjungs i slutet av deras film “The Meaning of Life” har dock en väldigt fin text som passar perfekt som en slags introduktion till livet som väntar barnet som döps.

I Saw the Light – Hank Williams Sr

Hank Williams Sr levde ett stökigt liv. Som tur var gav det upphov till mängder av klassiska låtar. I Saw the Light är en av de där semireligiösa hymnerna som skrevs av en man som plågades i sökandet efter det rättfärdiga livet. Det är frågan om han såg ljuset, men förhoppningsvis gör barnet som döps det.