På senare år har det dykt upp en del nykomlingar när det gäller musikfestivaler i Sverige. En av dessa är Big Slap som arrangeras i Malmö varje sommar

På senare år har det dykt upp en del nykomlingar när det gäller musikfestivaler i Sverige. En av dessa är Big Slap som arrangeras i Malmö varje sommar. Denna festival fokuserar endast på musik inom genren house och elektronisk musik. Således lockas framförallt den yngre generationen till denna festival.

Festivalens historia

Big Slap arrangerades för första gången år 2013 och har sedan dess vuxit mycket och är numera ett av de största eventen i hela Sverige. I dagsläget så kommer artister från hela världen och genom åren har bland annat Tiesto och Afrojack spelat på festivalen.

Det som gör festivalen känd är att den arrangeras i just Malmö. Malmö i sig är en mycket liten stad vilket gör det spännande att ett så pass stort musikevent äger rum där.

Festivalens omgivning

Det som gör festivalen unik är också omgivningen. Den arrangeras nämligen i en park som omringas av höga träd. Detta ger besökarna en unik och mysig känsla där de kan njuta av musiken. Som besökare kan man köpa både vanliga biljetter och VIP biljetter, vilken ger en tillgång till en speciell sektion. Denna sektion finns mitt i publikhavet och är uppbyggd från marken.