Sweden Rock Festival är en svensk rockfestival som även blivit känd utanför Sveriges gränser. Under åren 2008 och 2013 var festivalen den största som

Sweden Rock Festival är en svensk rockfestival som även blivit känd utanför Sveriges gränser. Under åren 2008 och 2013 var festivalen den största som arrangerades i Sverige. Platsen där festivalen arrangeras skiljer sig åt från många andra festivaler, som brukar arrangeras i de större städerna. Sweden Rock Festival arrangeras årligen i Blekinge, närmare bestämt i Norje som ligger utanför Sölvesborg.

Festivalen pågår även en längre tid än många andra festivaler. Sweden Rock Festival arrangeras i mellan tre till fyra dagar. Festivalen arrangeras på ett stort område som rymmer över 30 000 besökare. Festivalen lockar besökare i många åldrar, vilket innebär att allt från barn till pensionärer besöker den årliga festivalen.

Festivalens storlek

Sweden Rock Festival har under de senaste åren sålt slut på sina biljetter. År 2008 var festivalen även den största i Sverige och den som hade haft flest besökare någonsin. Då hade festivalen ett besökarantal på totalt 33 200 besökare.

Det finns många anledningar som har gjort att festivalen blivit så pass populär och stor som den är. En av anledningarna är att festivalen accepterar besökare i alla åldrar. En annan anledning är att arrangörerna lyckats att få dit många stora rockartister.