Ett instrument som blivit väldigt populärt att använda när man producerar musik är trummor. Trummor tillhör kategorin slaginstrument. När man använder

Ett instrument som blivit väldigt populärt att använda när man producerar musik är trummor. Trummor tillhör kategorin slaginstrument. När man använder trummor för att producera musik brukar man använda sig av flera olika modeller av trummor som man satt samman till ett trumset. Anledningen till att man väljer att använda sig av olika modeller av trummor är för att de kan framställa olika sorters ljud.

Vad är en trumma?

En trumma är ett typ av slagverk och den har antingen ett eller två membran. Membranet eller membranen är sedan spända över en cylinder eller ett annat runt föremål. Det viktigaste är att föremålet är ihåligt. Föremålet kan bestå av olika typer av material, vanligtvis använder man material som trä, lera och metall.

Förr i tiden var det vanligare att använda sig av djurskinn när man tillverkade trummor. Det är inte särskilt vanligt att använda sig av äkta skinn idag utan de flesta trumskinnen är gjorda av plast eller annat konstgjort material. Dock finns det de trummor som fortfarande har ett trumskinn gjort av djurskinn. De trummorna som fortfarande görs i djurskinn är de mer traditionella trummorna och congas, som är en trummodell.

För att man ska kunna få ljud i trumman behöver man slå på den. Man kan göra det med sina egna händer men vanligtvis använder man sig av trumpinnar, klubba eller vispar. Man kan även använda sig av en fotpedal för att skapa ett ljud i trumman.

Trummor i världen

Trummor är ett instrument som blivit populärt i hela världen, bland olika kulturer. Många kulturer anser att trummorna har en magisk betydelse och de används ofta i olika ritualer. Det är även det musikinstrument som anses vara ett av världens äldsta och mest förekommande instrument.