En person som blev och fortfarande är mycket känd inom hiphopen var Tupac Shakur, som är mer känd under sitt artistnamn 2Pac. 2Pac var inte endast en

En person som blev och fortfarande är mycket känd inom hiphopen var Tupac Shakur, som är mer känd under sitt artistnamn 2Pac. 2Pac var inte endast en känd amerikansk rappare utan även en skicklig skådespelare. Han föddes år 1971 i New York och blev mördad i september år 1993. Under hans karriär hann han dock med att bli mycket framgångsrik och han anses vara en av de hiphopartisterna som haft mest inflytande inom branschen. Han nådde även mycket stor framgång utanför USA och är numera känd världen över.

2Pacs karriär

Tupac Shakur, eller 2Pac, anses vara en av de största och mest framgångsrika artisterna som någonsin existerat. Under sin tid som artist sålde han över 100 miljoner album, vilket gör honom till en av de artister som sålt flest album genom tiderna.

Hans låtar handlar mycket om hans uppväxt, hur det var att växa upp i ett getto där det föregick mycket våld och rasism. Hans musik handlar även om många andra samhällsproblem. En anledning till att hans musik blivit så känd är att han rappar på ett mycket ärligt sätt om våld, narkotika och alkoholmissbruk. Han inkluderade oftast även ett budskap i sin musik, ett budskap som förespråkade politisk, ekonomisk, social och etnisk jämlikhet.