Drömmer du om en musikkarriär? Helst live, förstås, men tanken på att lyckas på Youtube känns som en bra början eller ett gott alternativ. Youtube kan både vara starten på en musikkarriär med spelningar världen över, likväl som möjligheten att få inkomst på din musik hemifrån.

Youtubemusiker

Youtube är den perfekta kanalen för musiker. Du kan använda din Youtubekanal på så många olika sätt eller så har du flera kanaler för att kunna nå olika slags tittare. Det som kan vara klokt att tänka på angående både musik och Youtube är att den tekniska kvaliteten och ljudet på dina filmer är mycket viktiga. Du kan börja med din vanliga utrustning, men seriösa youtubers investerar efter ett tag i en bra filmkamera och mikrofon och lär sig lite om ljussättning etc. Du behöver inte göra det i början, men en schyst dator är en bra grund. Bästa och billigaste sättet att ha råd med en riktigt bra dator är helt enkelt att köpa begagnat. Du hittar din MacBook Pro 13 hos mResell.

Din Youtubekanal

Du kan satsa på olika karriärer på Youtube. Det första du ska tänka på är att de flesta som lyckas utgår från en slags trial and error-attityd. De testar, analyserar, ändrar inriktning, byter logga och hittar till slut sin nisch och publik. Det första som du bör göra är att spendera timmar på YouTube och titta på vad andra musiker och youtubers gör. Skriv upp de olika slags inriktningarna på kanalerna. Titta inte bara på de youtubers som du beundrar eller vill ha likadana kanaler som. Titta även på musikkanaler som håller på med andra instrument och stilar än du tänkt dig. Du kan endast lyckas när du är dig själv och utgår från dina gåvor. Titta också på spellistor. Hur verkar många lägga upp sin kanal?

Skapa sökvänligt material

Det är lättare att lyckas med enkla tutorials än snygga musikvideor med din alldeles egen musik. Ingen söker på det sistnämnda. Du måste skapa filmer som folk letar efter. Om du är solist kan du göra maffiga covers av kända låter och lägga upp. Det är många som kombinerar covers med musiktutorials. Du kan också skapa något nytt: schlagermusik i jazzform eller tvärtom. Om du också spelar något ovanligt instrument, som nyckelharpa, kan du skapa nyckelharpslektioner, samtidigt som du också bygger upp din gitarr- och sångkarriär. Du kan också kombinera din Youtubekanal med en blogg där du kan sälja noter och skriva fördjupade texter om musikteori, ditt musikinstrument eller grupper.