En av de största musikfestivalerna i Sverige heter Way Out West. Denna arrangeras i Göteborg varje sommar. Festivalen fokuserar främst på att spela ol

En av de största musikfestivalerna i Sverige heter Way Out West. Denna arrangeras i Göteborg varje sommar. Festivalen fokuserar främst på att spela olika typer av populär musik. Således riktar den inte in sig på en specifik genre. Dock är det vanligt att höra artister som är aktiva inom rock, house och hip-hop. Detta innebär att Way Out West har något att lyssna på för nästan alla besökare.

Det som gör festivalen speciell är att den inte endast arrangeras på en plats. Festivalen engagerar hela Göteborg och den har stora uppträdanden på tre scener och sen har den även mindre konserter på mindre scener runt om på olika platser i staden. Detta är en av anledningarna till att så många personer uppskattar festivalen.

Historien bakom festivalen

Festivalen Way Out West arrangerades för första gången år 2007. Utöver festivalens musikaliska uppträdanden arrangeras det även andra aktiviteter under festivalens gång. Exempelvis burkar festivalen vanligtvis kompletteras med en del kultur, poesi och ställen med konst och graffiti.

Way Out West har inte endast blivit en omtalad festival i Sverige, utan även utomlands. Exempelvis har The Times, som är en känd brittisk tidning, skrivit om festivalen. Den har även mottagit ett pris som MTV delade ut. Då fick festivalen pris som den mest innovativa i O Music Awards. Detta pris mottog festivalen år 2011.

Sedan festivalen för första gången arrangerades har den pågått under under en helg.

År 2012 var det sjätte året i rad som festivalen arrangerades och detta år blev historiskt för festivalen då de slog publikrekord. De sålde slut på alla biljetter och totalt sålde de 27 000 biljetter. Något som utmärker detta året är att arrangörerna endast valde att servera vegetarisk mat under festivalen.