Många av världens kändaste hiphop artister kommer från Amerika och det gör även Nasir Bin Olu Dara Jones som är mer känd under sitt artistnamn, Nas. N

Många av världens kändaste hiphop artister kommer från Amerika och det gör även Nasir Bin Olu Dara Jones som är mer känd under sitt artistnamn, Nas. Nas har nått stora framgångar inom musiken och vid flertalet tillfällen har han blivit utsedd till att vara en av de största inom hiphopen. Ett exempel på detta är att han i mars år 2013 blev utsedd till att vara den bästa rapparen någonsin genom tiderna av hemsidan HipHop365.

Nas historia

Nasir Bin Olu Dara Jones, eller Nas, föddes i Queensbridge som ligger i New York år 1973. Han började producera och skriva musik i tidig ålder men hans mest kända album släppte han år 1994. Detta album blev hyllat av kritiker världen över och albumets namn är Illmatic. Detta är ett album som är omtalat av många inom branschen än idag. Anledningen till det är att albumet fortfarande anses vara ett av de bästa hiphop-album som någonsin producerats.

Efter det här albumet valde Nas dock att ändra inriktning på sin musik och han började att producera låtar som hade ett så kallat kommersiellt sound.

I början av 2000-talet blev Nas karriär mycket omtalad och uppmärksammad på grund av att han inte kom överens med en annan rappare, Jay Z. Deras bråk pågick i ett antal år och först år 2005 gick de båda ut med att de inte längre hade något emot varandra. Efter detta har de båda gjort flertalet gemensamma uppträdanden och de har även producerat musik tillsammans, exempelvis har de skrivit låten Black Republican som är en låt på Nas ena album.