Många drömmer om att kunna spela ett instrument. Och att lära sig spela något behöver inte vara så jättekrångligt. Men vill du bli en riktigt duktig musiker och kanske kunna leva på din musik handlar det inte bara om att kunna spela ett instrument. Här kommer några tips på vad du kan göra för att bli en bra musiker och kanske kunna leva på musiken.

Öva rätt

Först och främst behöver du bli riktigt duktig på ditt instrument. Detta sker inte bara genom att öva mycket, utan också genom att öva rätt. Genom att verkligen ta vara på den tid du lägger ned kommer du att kunna utvecklas fortare. Till exempel kan du tänka på att öva allt i en långsam fart till en början och lära dig teorin bakom instrumentet från grunden. Det kommer du att tjäna mycket på.

Bygg ett nätverk

Ska du kunna leva på musiken krävs det att du får spelningar. För att få spelningar kommer det att krävas rätt kontakter och nätverk. För många är den första tiden som musiker långt ifrån inkomstbringande och då kan det vara smart att till exempel ta kredit på capcito.com för att få bollen i rullning. Med kapital kan du sedan bygga ett nätverk som gör att du till slut kan leva på musiken.

Med hjälp av detta hoppas jag att du en dag kan följa din dröm.