Drömmer du om att skapa nästa svenska sommarhit? Låten som kommer att spelas år efter år och ge dig stim-pengar för (nästan) resten av ditt liv? Här kommer tipsen på hur du kan lyckas.

Sommar och sol

Vi svenskar älskar sommaren. Det är som om det är något i oss som plötsligt kommer fram: vi blir sociala, aktiva och så tycker vi om att sjunga. Sommar och musik hör ihop, bänkar oss framför “Allsång på Skansen” och går på konserter. Gyllene Tider “Sommartider” släpptes som singel 1982 – och den är lika populär idag som då. Om du vill skriva en sommarsång måste du lyckas få fram den riktiga sommarkänslan och förmedla den. Ett bra sätt är att brandstorma ideér medan du badar, grillar, sitter i trädgården eller äter en glass. Ett riktigt soft sätt att skapa en riktig sommarkänsla är genom att ha egen pool, som du hittar hos Byggmax. Tänk dig att sitta i poolen, äta något gott och skapa musik!

Sprida musiken

Det bästa sättet att sprida en låt är genom att helt enkelt skriva en låt som många tycker om, och sedan förpacka den på rätt sätt. Skapa en bra film och lägg ut den på Youtube och Spotify. Tänk på att använda bra ljudteknik när du spelar in låten, då ljudet är viktigare än bilden. Själva filmen bör ge riktiga sommarvibbar.